Изнасилвачи обявени за общодържавно издирване

Гаф върна в съда първо осъдени, а после – незнайно как, оправдани изнасилвачи. Върховният касационен съд отмени оправдателната им присъда и върна делото за ново разглеждане, но се оказа, че престъпниците вече са в безизвестност. Очевидно са се възползвали от свободата си, за да духнат далече от…”поправителния” на правосъдието ни.

В късната нощ на 15 декември 2013 г. в хасковското село Силен се разиграва жестока човешка драма. Нападната е 25-годишна Айсел. Двама пияни мъже нахлуват в дома й и я изправят до стената. Казват й директно, че са дошли, за да правят секс с нея. Жената обаче категорично отказва да се подчини на двамата изверги и се опитва да ги прогони. Те обаче са твърдо решени да си задоволят нагона и я събарят на пода. И понеже тя продължава да упорства, единият от двамата взема брадвата и със все сила я забива на няколко сантиметра до главата й. Айсел се предава… Колко време е продължила гаврата с нея, няма представа, но преживяването е било повече от ужасно

На другия ден жената подава жалба в полицията и насилниците – 28-годишните Ахмед Ахмед и Емил Ахмедов са арестувани. Първото дело се гледа в Хасковския районен съд. Деянието на двамата е доказано и съдийският състав чете присъдите. Ахмед Ахмед от село Воденци, мъжът забил брадвата до главата на момичето, е осъден на година и половина ефективно излежаване на присъдата, а аверът му Емил Ахмедов – на една година затвор. Двамата обаче обжалват присъдите си пред Окръжния съд в Хасково, и странно – са оправдани и пуснати на свобода. Това хвърля в паника Айсел и тя се опитва да се скрие под дърво и камък, защото е сигурна, че двамата няма да й простят, че ги издала в полицията. След като Върховният касационен съд върна делото, Ахмед Ахмед и Емил Ахмедов трябваше отново да се изправят на подсъдимата скамейка в Хасковския окръжен съд, но те не се явиха в съдебната зала. А без тяхното присъствие, което по смисъла на закона е задължително, делото не може да тръгне. Председателката на съдебния състав Миглена Тянкова издаде заповед за принудителното довеждане на подсъдимите в съдебна зала и издаде забрана за излизането им извън страната, но се оказа, че никой не знае къде и е много вероятно да не са в България?!? Ахмед Ахмед и Емил Ахмедов са обявени за общодържавно издирване. Новото гледане на делото е насрочено за 27 септември.

Вашият коментар