Шест туристически дестинации с повишено внимание

Когато пътувате в чужбина, едно от най-важните неща е да си пазите джобовете. Дори и да сте запознати с начина на действие на обирджиите във вашата страна, навън те действат различно и могат да ви изненадат. Сайтът за пътешественици „TripAdvisor“ състави списък на градовете, в които е най-вероятно да ви оберат.

6. Флоренция, Италия – ако се взирате дълго време в скулптурата на Давид на Микеланджело, шансовете да остане без портмоне са огромни.

5. Париж, Франция – най-уязвими сте около Айфеловата кула, Лувъра и метрото.

4. Мадрид, Испания – вторият испанския град в списъка. Мадрид е бързо развиващ се и забързан град. Почти всяко място в испанската столица се свързва с повишен риск от джебчии.

3. Прага, Чехия – тълпи от хора по тесните калдъръмени улички всяка година остават без ценните си вещи.

2. Рим, Италия – пълен с исторически забележителности и културни горещи точки, Рим привлича милиони туристи всяка година. За съжаление, докато се снимате пред Колизеума може да останете без телефон, фотоапарат или портфейл.

1. Барселона, Испания – там грабежите се практикуват като спорт. Над 7,5 млн. туристи са посетили Барселона през 2014г., според данни на „Barcelona Turisme”. Лас Рамблас, известната пешеходна улица и популярна туристическа атракция е мястото, на което трябва да бъдете особено внимателни.

За повече подробности може да разгледате измамен град.

Вашият коментар