Топ автокрадец задържан с крадена кола

Топджамбаз беше арестуван зрелищно вчера сутринта в София. По време на обиск в дома на Георги Воденичаров, известен в подземния свят като Кико и партия на Лъвицата, ченгетата открили 100 000 лв. в тайник и откраднат джип Мерцедес ML, пише Телеграф.

Кико, от който са пропищели стотици собственици на лъскави автомобили, бил заподозрян, че преди седмица е отмъкнал тузарския джип от столицата. Криминалистите тръганли по горещи следи и така стигнали до извода, че именно Кико стои зад посегателството. Решили да го изненадат по бели гащи вчера рано сутринта и нахълтали в дома му в „Манастирски ливади“.
„Видяхме, че изведнъж почерня от полиция. Търсеха Жорко, не го знаем какво работи, но се носи като богаташ, а и все едни лимузини кара, някоя голяма работа мислехме, че е“, коментираха съседи на Воденичаров. Никой от тях не предполага, че мъжът е с дебело досие за кражби на коли и си партнира активно с друг от известните джамбази-Лъвицата. В момента обаче той бил в Гърция при стестра си и Кико решил да се вихри сам, за да не дели печалбата с него.

По време на обиск в дома му, ченгетата открили освен 100 бона, но и друг тайник, в който кътал радиостанции на честотите на полицията, заготовки на ключове за коли и други уреди за автокражби. В гараж нает от него пък лъснал и крадения джип ML. Криминалисти разказват, че специалитет на Кико били БМВ, Мерцедес и Рейндж Роувър.

Вашият коментар