Румен Георгиев – опасен чар или фалшива самоличност

История за опасен чар, фалшива самоличност и злоупотреба с доверие в интернет или как може да развиете зависимост към човек, когото не познавате и никога не сте виждали и докъде може да стигне издевателството – пред НоваТВ разказват две жени, повярвали на виртуален ухажор.

Тези жени са влюбени в мъж, когото познават само по глас и от чужди снимки.

Откриват го в сайт за запознанства и твърдят, че е успял да ги кара да вярват, че е мъжът-мечта.
„Когато съм с него, като го слушам как говори, аз се чувствам най-обичаната, най–желаната, най-ценната. Просто не знам как да го опиша”, споделя Калинка.
Кой е „мъжът-мечта” за нея? Той се представя като Стефан Стефанов, последовател на Дънов.
Мадлен, друга от неговите жертви, разбира, че е измамена, когато се натрупали твърде много несъответствия.
„Той не искаше да бъдем приятели във Facebook под претекст, че не иска да вижда бившите ми приятели, не иска да гледа профила ми, което е ясна индикация, че този човек нещо крие”, разказва тя. При нея мечтания мъж е тренирал водна топка, бил е висок над 2 метра.
Измамникът не се е виждал никога на живо и по скайп с жените, защото винаги бил „възпрепятстван” от смъртоносно заболяване и лечението му в чужбина. Той обаче не е болен от рак, нито е обещаващ ватерполист. Не е нищо от това, което разказва. Изпраща фалшиви снимки. Истинското му име е Румен Георгиев, на 45 години, среден на ръст, охранител, женен с дете. При срещата с екипа на Нова той отрече да е лъгал жени в интернет.

Според психолози това поведение е злоупотреба, въпреки че няма материална измама.

Румен, познат като Стефан, все още опитва да контактува с една от нашите героини. А за подведените жени от него, сайтовете за запознанства вече са в миналото.

Вашият коментар