Полицаи заловиха въоръжен телефонен измамник

Благодарение на навреме подаден сигнал и предприети професионални действия е задържан 48-годишен мъж за телефонна измама Акцията е реализирана от криминалисти на ОДМВР-Враца, съобщават от пресцентъра на МВР.

Около 11 часа на домашния телефон на 37- годишна жена от Враца се обадил непознат, представил се за полицейски служител и започнал да я уверява да помогне в провеждащата се специализирана операция. Последвала и уговорката временно да им предостави 10 000 евро и всички златни накити, които притежава.

Още докато разговаряли, жената разбрала, че била „избрана за поредна жертва“ в измамна схема и веднага след като затворила телефона, набрала номера на полицията. На адреса й бил изпратен служител на областната дирекция, с помощта на който врачанката продължила ролята си.

Междувременно стартирали и незабавни заградителни действия, в резултат на които в момент на взимане на парите и накитите криминалистите задържали столичанина И.И./48г./. При обиск у него са открити пистолет с патрон в цевта, пълнител с 35 боеприса, газ-сигнален пистолет /преправен за стрелба с бойни патрони/, найлонов плик с пари и накити, мъжка чантичка с валута, два мобилни телефона, 7 SIM карти и нервнопаралитичен спрей.

1487349782-0217

Допълнителна справка установила, че мъжът е съпричастен и към други осъществени измами. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Вашият коментар