Подла схема за женитба във Фейсбук

Измамник в интернет хвърли любовна въдица на пловдивчанка, която за малко щеше да изгори с 800 долара. Младата дама водела романтична кореспонденция във „Фейсбук“ с красив мъж, който се представял за лейтенант Джейсън Люис – американски военен на мисия в Сирия. Той обаче отказвал позвънявания на „Лични съобщения“ с мотива, че минават през военен сателит, пише marica.bg.

Докато я ухажвал, рейнджърът разказал и за починалата си от рак съпруга, и за дъщеричката им, живееща при попечител. Мнимият боец споделял подробности от живота в базата и история за намерен сандък, пълен с хиляди долари по време на обиколка.

Бойците си били разделили сумата и за да не ги хване командирът, трябвало да разпратят парите на близки хора. Освен снимка на сандъка, пловдивчанката получила и разписка от корабна компания Fastway в Индия, че на нейно име са депозирани 3000 долара, но за да освободи пратката, трябва да изпрати 800 долара.

Ден преди да брои парите, жената споделила с приятелка за романтичната история. Дружката се усъмнила, че това е измама. Двете написали писмо до „лейтенанта” с уточняващи въпроси и го обвинили в лъжа. Веднага след това той изчезнал от социалната платформа.

Вашият коментар