Не се доверявайте на лечители – ментета

Сигурно ще чуете много истории за това как лечителят Х е бил съвсем обикновен човек, с нищо по-различен от останалите. Може би ще научите, че след претърпяна катастрофа те са бродели дълго и тягостно из тъмния тунел, изведнъж са се събудили и са се почувствали различни.

Ако очаквате някой от тях да каже, че е станал по-умен или трудолюбив – забравете. Повечето задължително се сдобиват с паранормални способности. Лекуват, гадаят и все в този дух. По-наглите от тях взимат безбожни суми за липсващите си способности, но на хората в беда това рядко прави впечатление. Зомбирани от псевдолечителите, те продължават да плащат и да си внушават, че се чувстват добре. Най-често лъжливите лечители използват едни и същи методи – те декларират, че лекуват чрез енергия, която е вътре в тях. Биоенергията направо струи на талази от тях. И най-интересното е, че тези хора твърдят, че могат да лекуват от разстояние. За тях не са проблем стотици, дори хиляди километри. Те с лекота преодоляват граници и и континенти, но само ако предварително сте превели необходимата сума.

Най-наглото е, че псевдолечителите твърдят, че могат да се справят с предизвикателството на някои тежки и често нелечими болести. Никакъв проблем не е да ликвидират раковите образования. Ако случайно попитате за отзиви, някои от тях ще ви отговорят, че нямат такива, защото повечето доволни и излекувани пациенти са отвъд Океана или просто са забравили. Винаги ще намерят адекватен отговор на вашите въпроси – в това трябва да бъдете сигурни. Така, както може да сте сигурни, че ще станат крайно нервни, ако не дай си Боже попитате колко дълго ще продължи лечението, и колко ще струва. Разбира се, далеч сме от мисълта да твърдим, че всички лечители са такива. Може би наистина някъде да има и уникални хора, но тяхната слава се носи от уста на уста. За тях няма такси и тарифи, те нямат работно време и реклами по вестниците и телевизията.

Вашият коментар