Мисионери на корейска секта плъзнаха в София

След като попривикнаха с мормонските мисионери с бели ризи, които щъкат из София, столичани трябва да бъда нащрек за още едни „борци” за техните души. Това са любезни студенти от Южна Корея, които на сносен български ги спират уж за анкета, а всъщност от далеч започват да ги агитират да се присъединят към сбирката на поредна секта. Три такива студентки се подвизават в центъра на София днес в парка „Заимов” и спират млади хора с наивния въпрос „Може ли да ни отговорите на няколко въпроса за анкета? Ще отнеме три минути”.

Младите момичета се представят за студентки по теология, които правят проучване. Едната говори сравнително добре български, втората не до там, а третата само мълчи и записва нещо в тефтерчето си. В началото въпроси от типа „Вярвате ли в Бог?” и „Вярвате ли в Библията” не звучат толкова подозрително. Но когато девойките си вадят листчета с написани думи, които да ви изрецитират, и книжки с картинки, на които на български са обяснени неща от Библията, лампичката почва да мига.

Вместо в анкета, разговорът се обръща в тълкувание на светите книги. „Студентките” започват да обясняват, че Пасха е най-важният църковен празник и стриктното му спазване ще ни избави от бедствия като земетресения и война. Показват се картинки с бягащи от бедствията хора, като под всяка от тях пише „Бягайте към Сион, не се спирайте” и т.н.

Изводът от цялата увертюра е да се обясни, че единственият начин за спасение е спазването на Пасха. А единственият начин за правилното спазване на Пасха, е „да дойдете на нашите семинари”, които се провеждат почти всеки ден на „Орлов мост” по обед и привечер.

Схемата много наподобява на тази, по която от „Църква на бога”, вярваща в бога Майка, набираха последователи преди 2-3 години. През 2013 година стана ясно, че сектата, която е без регистрация у нас, се подвизава в столичния квартал „Люлин” и редовно тормози жителите му със среднощни ритуали. Тогава от Дирекция на вероизповеданията обясниха, че освен незаконна, сектата може да стане и опасна. Членуващите в нея са крайно консервативни, отричат всички останали религии и ги обявяват за фалшиви.

Въпреки това нейни мисионери са засичани и през следващите години.

Явно за да се предпазят, девойките от парка „Заимов” любезно прикриваха коя точно организация ги изпраща и как се нарича. Вероятно от съображения за сигурност те искат от „обработените” от тях хора да им оставят име и телефон, на който да ги потърсят, ако имат желание да научат как точно да се спасят от природни бедствия. Дори настояват да прозвънят телефона на жертвата си в същия момент, за да се уверят, че е истински.

Вашият коментар