Местят в друго училище Марин Цанов, ритнал учителка

Десетокласникът Марин Цанов от Професионалната гимназия по туризъм, който ритна учителката си по философия, ще бъде преместен в друго училище.

Това реши педагогическият съвет на училището.

Преместването ще стане факт от новата учебна година, съобщава БНТ.

За около час тази сутрин Педагогическият съвет на Гимназията по туризъм реши единодушно да наложи най-тежкото наказание на Марин Цанов – преместване в друго училище.

Това стана факт от втория опит, след като преди седмица Съветът се събра, но не дойдоха родителите на момчето. Така, според новия закон за училищното образование, без тях наказание не можеше да бъде наложено. Днес те също не присъстваха на съвета.

„Родителите писмено са упълномощили класната да ги представлява на педагогическия съвет. Тя от тяхно име казала, че съжаляват за постъпката“, обясни Антоанета Джонева – директор на Професионална гимназия по туризъм.

Преместването на десетокласника ще стане факт от новата учебна година.

„След като издам заповедта за налагане на санкция, ще подам доклад в РУО София-град и те ще преценят къде ще бъде преместен ученикът“, уточни още директорката на гимназията.

В училището смятат, че решението е справедливо. През седмицата учителите излязоха с декларация против агресията и в подкрепа на пострадалата учителка Богомилка Николова. Написаха още, че ще засилят превантивната си роля и ще търсят още първите признаци на агресия сред учениците си.

Още преди седмица прокуратурата повдигна обвинения на десетокласника за две престъпления – нанасяне на лека телесна повреда на учител и хулиганство. Ще го наблюдават и от Детската педагогическа стая.

Вашият коментар