Крадлата Благовеста упойвала жертвите си и после ги обирала

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишна жена, отнемала пари от различни хора, след като ги замайвала с чаша кафе с лексотан. Крадлата Благовеста Х. действала в Града на шегата от август миналата година до януари на 2016г.. За този период успяла да измъкне пари и вещи от поставени в безпомощно състояние хора на обща стойност 661 лева, сочи обвинителният акт, съобщава „24 часа“.

На 26 август 2015 г. около 12 часа Благовеста отишла на пазара. Видяла Атанас А., който продавал пилета и яйца. Приближила се, представила се за негова клиентка, доволна от закупената стока и му предложила да го почерпи с кафе. След като се съгласил, обвиняемата взела две кафета от близък автомат. В кафето, което дала на продавача, сложила 2 таблетки „Лексотан“. Малко след като изпил напитката, мъжът почувствал замайване. Решил да си тръгва и започнал да прибира стока. Обирджийката „услужливо“ започнала да му помага и използвайки замайването му взела от закачената на колана му чантичка сумата от 300 лева.

На 07 януари т.г.2016г. тя набелязала друга жертва. В района на банка срещнала Райна Х. Заговорила я, казала й, че се познават от болницата и я попитала къде отива. Жената споделила, че отива да си изтегли пенсията. Благовеста я изчакала да си вземе пенсията и да напазарува. Двете жени продължили към градинката на драматичния театър. Там крадлата предложила да я почерпи с кафе по повод именния ден на сина й.

Купила две кафета от разположен в парка кафеавтомат. В напитката, която дала на пострадалата, сложила таблетка „Лексотан“. Жената изпила кафето и започнало да й се замайва и да й става лошо. Възползвайки се от това състояние, обвиняемата измъкнала от кутрето на дясната й ръка златен пръстен и взела пенсията 280 лв. от чантата, като оставила жената на пейката в парка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Габрово.

Вашият коментар