Измама с фалшиви 500 евро

Измаменият асеновградчанин не е единственият, който се е хванал на номера с фалшивата банкнота от 500 евро. Момче и момиче си купиха лабрадор от него и му заплатиха с фалшива банкнота.

Има и други жертви на престъпната двойка. Този път действали в Панагюрище. Измаменият мъж публикувал обява в интернет началото на юни, че продава куче, порода Йоркширски териер, за сумата от 550 лева. С него се свързало младо момче и поискало да купи животното, съобщава „Трафик“.

„Каза ми, че се връща от Англия, и иска да направи подарък на приятелката си. В него имал само евро и ме попита дали имам нещо против. Аз се съгласих и си уредихме среща. Той дойде сам със сив мерцедес С класа, с пазарджишка регистрация. Плати ми с банкнота от 500 евро и аз му върнах 450 лева”, коментира собственикът на кучето.

Привидно парите не се различавали по нищо от останалите, имали дори и воден знак, но след като мъжът отишъл да ги обмени в банката, му казали, че са фалшиви.

„В полицията провериха и номера, от който са ми звънели, но се оказа, че е регистриран на мъж от Столипиново, който има на свое име над 3000 карти”, разказва измаменият мъж.

Разликата в случая е, че за разлика от Асеновград в Панагюрище бил само младежът и липсвала девойката. Всичко останало съвпада и говори за поредица от измами в Пловдивско. Измамниците и в двата случая все още се издирват.

Вашият коментар