Заловиха български телефонен измамник в Атина

Български телефонен измамник е арестуван в Атина, след като поискал 4500 евро от жертвата си със сценарий за автомобила катастрофа, съобщава в. „Катимерини“.

28-годишен българин се опитал да измами жена в Атина, като й се обадил по телефона, твърдейки, че е полицай, и казал, че сестра й е направила катастрофа, при която е загинало дете.

Мъжът заплашил жената, че сестра й ще отиде в затвора, ако тя не му плати 4500 евро, за да уреди освобождаването й.

Смята се, че мъжът е работил със своя съучастничка, която говорила по телефона с жертвата, представяйки се за сестра й.

Жената веднага съобщила за инцидента в полицията, която изпратила свои служители, за да арестуват мъжа на мястото, където очаквал да получи парите.

Полицията смята, че мъжът е приложил същия сценарий при най-малко още четири случая в Атина. Предполагаемата съучастничка все още се издирва.

В началото на месеца гръцките власти задържаха друг 25-годишен българин, опитал се да приложи същата измамна схема на остров Родос. Полицията съобщи, че в случая за замесени поне още трима заподозрени, които засега са на свобода. Парите са били събирани от един от заподозрените, който се е представял за полицейски или съдебен служител. Според местната полиция заподозрените са се обадили на 22 възрастни граждани и са успели да измамят четирима от тях.

Вашият коментар