Забранете на WhatsApp да Ви докладва на Facebook

Facebook купи приложението за 19 милиарда долара през 2014 година, но едва наскоро бе взето решението да се сподели потребителското съдържание с медийния гигант, което прави хиляди недоволни заради поредното проникване в неприкосновеността на личния живот от Facebook, пише Труд.

Ако получавате необичайно конкретни реклами във Facebook, може да се дължи на промяна в „Общите условия“ на приложението за безплатни съобщения и разговори WhatsApp. За да спрете нахлуването в личното ви пространство, можете:

1. Не се съгласявайте с „Общите условия“ веднага. Когато се появи екран за да приемете нововъведенията, не кликайте веднага, че ги приемате. Натиснете „прочетете повече“ и махнете тикчето от опцията „Сподели информацията на моя WhatsApp акаунт с Facebook“.

2. Ако вече сте приели новите условия, още можете да промените ситуацията, но в рамките на 30 дни. Когато отидете на настройките в приложението, трябва да цъкнете на „Акаунти“, където трябва да махнете тикчето от опцията „Сподели информацията на акаунта ми“.

Вашият коментар