Димитър Харалампиев намери начин как да проточи делото си

Димитър Харалампиев-Рочата – една от емблематичните личности в бургаския ъндърграунд намери начин как да шиканира делото си за нападение над полицаи с мачете, пише „Флагман“.Процесът трябваше да започне днес и предварителните планове бяха в края на работния ден да се чете присъда. Съдията-докладчик Георги Грънчов освободи всички свидетели, след като адвокатите на Рочата поискаха делото да протече по съкратената процедура – с пълно признаване на вината.

Щом влезе в съдебна зала обаче Харалампиев промени процесуалното си поведение и настоя процесът да премине по общия ред – с разпит на свидетели, общо 12.

Повече от ясно е, че едно такова дело за хулиганство е много тежко, а дори всички тези свидетели да бъдат призовани и издирени, няма как да бъдат разпитани в един ден. Явяването им пред съда ще продължи месеци. Още повече, че Харалампиев е ангажирал двама мастити адвокати Събин Дучев и Камен Кънев.

Последният е един от най-добрите специалисти по наказателно право в града, защитавал е семейството на Митьо Очите и добре познава цялата съдебна система и съответно слабостите й. „В зависимост от това как се развие делото, ще преценим дали да доведем свиделети“, застрахова се адвокат Камен Кънев и даде да се разбере, че делото няма как да приключи с едно заседание.

Заради съдебната ваканция процесът ще продължи чак през октомври. Юристи коментират, че с искания за разпит на свидетели, евентуални експертизи, процесът може да продължи безкрайно дълго. Добър адвокат може да го влачи с процесуални ходове на една инстанция години, а за да влезе в сила присъдата трябва да премине през три съдебни инстанции. Така, че Харалампиев едва ли ще получи наказание по това деяние скоро.

Припомняме, че на 13 април т.г. Рочата едва не се заби в патрулка в ж.к. „Възраждане”, шофирайки своята „Мазда” след изпиването на сериозно количество алкохол. Веднага след това мъртвопияният бургазлия оказва неистова съпротива на ченгетата, разказват очевидци на ситуацията. Той не изпълнява полицейското разпореждане и изляза от колата. Рочата крещял към униформените:„Жени, мишки, пу*ки, лизачи, майка ви ша’ е*а!”

Криминално проявеният мъж посяга да удари единия от униформените, но не успява да го уцели. Тогава посега към гърба си, където има закачено мачете. Полицаите реагират светкавично, съборят го на земята и го закопчават с белезници.

След ареста Рочата бил отведен в сградата на Първо РУ – Бургас, където продължава да псува и обижда по особено циничен начин полицейските служители.

26-годишният Харалампиев излиза на свобода след денонощие зад решетките и отново се забърква в неприятности. Само няколко часа по-късно заедно със свой авер той напада собственик на пицария в центъра на Бургас. Италианският пицар обаче изведнъж получава амнезия и казва, че не помни точно кой го е ударил. Бургаският крими герой пък си наема мастит адвокат, който е натоварен със задачата да защити тезата, че Рочата изобщо не е бил на мястото по време на екшъна, въпреки че всичко се е разиграло на оживено място пред очите на десетки свидетели.

Вашият коментар