Да шофираш без книжка цял живот

На 24 август вечерта 34-годишният Aхмед Юсуфов за пореден път сяда зад волана без книжка. В района на село Дагоново навлиза в насрещното и се удря челно в кола, в която пътува семейство с болно 7-годишно дете. Най-тежко пострадало е именно детето, което изпада в кома след тежкия инцидент, предава Нова тв.

Разследващите твърдят, че шофьорът е бил без книжка и е бил пиян. Оказа се, че Амед Юсуфов никога не е имал шофьорска книжка, а през 2002 година е глобен с 200 лева отново за шофиране без документ. В момента шофьорът е в болницата в Разлог в добро състояние.

Тина Ивайлова се срещна с него, за да чуе неговата версия за инцидента. „Бяхме в едно кафане в Дагоново. Тръгнах си и ми притъмня пред очите. Нищо не помня. Събудих се в болницата и след няколко часа започнах да си спомням”, твърди той.

Ахмед Юсуфов от три години работи на автомивка в Англия. Прибира се в отпуск четири дни преди катастрофата. Твърди, че преди инцидента е изпил само 1-2 бири и че няма време да си изкара шофьорска книжка.

„Искал съм и то много, но винаги шефовете ме притискат да се прибирам на работа”, заяви Ахмед и призна, че въпреки липсата на книжка шофира и в България и в Англия. Кръвната проба на Юсуфов показала 1.17 промила алкохол в кръвта на Ахмед. Все още обаче не е готова експертизата, която да докаже карал ли е с превишена скорост.

Вашият коментар