Глоби в скандалния бар „Бирхале“ във Враца

Охранители на скандално известния нощен бар „Бирхале“ във Враца отнесоха солени глоби, информира BulNews.bg. Санкция от по 1 000 лева отнесли двама гардове в дискотеката на Ники Турчето, като предстои да се гледа дело и срещу още един.Проверка на нощния бар, част от фирма „Хемус 2005“, е извършена в края на февруари тази година. Тя е била във връзка със специализирана полицейска операция. Униформените проверявали пропускателния режим от охранителни фирми по заведенията.

На входа на „Бирхале“ служителите на реда били посрещнати от трима души, облечени с тениски с надпис „Секюрити”. Те извършвали пропусквателен режим в заведението, като проверявали личните карти на влизащите клиенти. Полицаите от своя страна също поискали от мъжагите документи, от който да е видно, че имат право да извършват частна охранителна дейност. Тримата гардове обаче не представили разрешителни, поради което им били съставени актове.
Тримата мъже твърдели, че работят в „Бирхале“. Барман от заведението обаче бил категоричен, че глобените са клиенти, а не охранители. По думите му, в обекта изобщо не работели охранители.

Интересното в случая е как бар „Бирхале“, който придоби печална слава в цялата страна след множеството смъртоносни инциденти, които са се случили там през последните години, продължава да функционира без хора, които да следят за сигурността и спокойствието на посетителите. Този случай наподобява историята от септември 2013 г., когато камерите в дискотеката загадъчно изчезнаха след „самоубийството“ на 19-годишния Стефан.

Вашият коментар