Вълна от ужилени със „запис на заповед“

Как т.нар. „запис на заповед“ опустошават цели човешки животи разкрива разследване на Би Ти Ви. С фалшиви изпълнителни листове се краде имущество и се източват сметки на хора, които са в чужбина. Докато се докаже кой прав и кой крив минава много време. Законът дава възможност всеки български гражданин да бъде осъден без да знае това.

Поредният случай е с инж. Красимир Друмев, който уж дължи пари на човек от Ямбол.

Ето какво разказва той: В банката, в която имах спестовен влог, получих от съдия изпълнител Иван Чолаков, че трябва да преведа парите на Чолаков. Имах около 17 хиляди евро, бях продал имот и от него парите изчезнаха и се стопиха.

Отидох при съдия-изпълнителя, той ми показа запис на заповед, която аз никога не съм подписвал – за 200 хиляди лева. И се оказа, че съм изтървал срока да обжалвам и че уж съм бил оповестен, а аз известие не съм получавал. Сега освен 17-те хиляди евро, 240 лева ми се удържа от пенсията. Ако умра и моите наследници ще плащат докато са живи.

Получих инсулт, припаднах пред болницата. Очаквам съдът и полицията да се събудят и да свършат някаква работа. Това не са хора. Те се занимават само с такива измами. Те живеят като паразити.

Инж. Друмев се просълзява в ефир. Той крие от жена си за драмата, тъй като, ако тя разбере, ще умре. Това е тайна между мен и сина ми, казва Друмев.

Добринка Гърневска, адвокат на Друмев, поясни в ефир, че той е станал жертва на измама за наследствен апартамент, в който живее душевноболният му брат. Неочаквано той разбира, че с фалшиви документи и с участието на адвокат Симеон Рачев Миков е бил лишен от половината апартамент. Пояснено бе, че г-н Друмев не е подписвал пълномощно за апартамента и документите са фалшифицирани, разказа адвокатката.

Когато се разбра по делото, че ще спечелим делото, установявайки, че подписът не е на Друмев, тогава върху него бе нанесен този удар с въпросната запис на заповед, посочи адвокатката.

Сега искам да подчертая, че г-н Друмев бе изведен от скъпия му апартамент на Руски паметник и лично Чолаков въведе…

Срещу адвокат Миков ще бъде образувано дисциплинарно производство в адвокатския съвет. Той ще излезе със становище какво ще предприеме към въпросния адвокат.

Вашият коментар