Възпитателки в ОДЗ сипят обиди

Шокиращ запис втрещи всички. 2-годишният син на Илияна тръгнал преди осем месеца в детска градина в столичния квартал „Обеля“. „Изведнъж започна да си хапе ноктите, да се държи странно и да си удря шамари. Попитах го какво е ставало, а той ми каза, че леля Таня в детската го е удряла по главичката, защото е лош“, спомня си Илияна. Майка се усъмни, че възпитателките в детската градина на детето й се държат агресивно с малчуганите, че дори и им посягат, затова тя реши да сложи записващо устройство на детето ти.

Това, което е чула жената след като е преслушала записа, обаче я остави без думи.

Възпитателките обиждали наред малчуганите. Малка част от ругатните са: „Ти малоумен ли си? Не реви!”, Абе, престани да си ядеш ноктите бе, мърльо такъв”, „Ти си некадърен бе”, „Аре бе Стела бе, толкова си дебела, че не моеш да се превиеш бе”, „Краси, тука не моеш да си облечеш тия дебели краци”.

1467956521-image-5631387-308-0

„Не е честно да се прави това спрямо колегите и спрямо детската градина. Не става въпрос за педагог, а за помощник възпитателка, която доброволно напуска”, заяви директорката Младенова и допълни: „Няма от какво да се притеснявам. Този запис е незаконен и не му вярвам” – заяви директорката Младенова.

1467956287-j

„Ако не им кажем „шут“ няма да млъкнат, ще е лудница“, заяви пък медицинската сестра в детската.

Майката, направила записа, подала сигнал до Регионалния инспекторат по образованието. Проверката им показала, че „директорката е предприела необходимите мерси“.

Вашият коментар