Внимавайте когато публикувате снимки на децата си в интернет

В епохата на социални мрежи, мнозина чувстват непреодолимо желание да покажат децата си в профила си, за да видят всички колко са сладки, интелигентни, и колко се гордеем с тях. Но малко хора си дават сметка колко е опасно това.За сигурността на децата AdMe.ru изготви списък от мерки, които могат да ви се сторят прекалени, но могат да предотвратят рисковете. Това не означава, че трябва да бъде параноик и напълно да скриете децата си. Не. Просто бъдете разумни и знайте границите в тази инстаграм ера.

Не споделяйте снимки на полуголи деца, независимо колко са мили и невинни. За вас тези снимки може да са мили и забавни, но има доста болни мозъци, които не виждат нещата с вашите очи.

Не споделяйте снимки, от които вашето дете един ден ще се изчервява. Навярно мнозина имат такива снимки и се чудят защо родителите са им ги правили. В наши дни такива снимки могат да се превърнат в компромат.

Не публикувайте данни за местонахождението на детето.

Не публикувайте данни за местоположението на детето. Дали това е училище, спортна зала или кръжок. Някои индивиди могат да използват информацията за недобрите си намерения и лесно да проследят пътя и да стигнат до мястото където е детето.

Не споделяйте снимки, които показват увлеченията или хобито на детето

Знаейки какво харесват и от какво се увличат, децата лесно могат да бъдат излъгани в различни ситуации.
Премахнете всички изображения, които могат да представят официална информация за детето.

Тази точка може да изглежда абсурдна, но има хора, които обичат да се хвалят в интернет с получени визи, паспорти и други документи. С пълното име или важен номер на документ, може лесно да се разбере, където детето живее и учи .

Не публикувайте снимки на децата в близост до автомобил

Тази информация е важна и за безопасността на родителите. В допълнение така също предоставяте информация на престъпниците. И за пример: след като тази снимка „игра на автомобили“ е била публикувана в мрежата, родителите са попаднали зад решетките.

Не публикувайте снимки на детето си с други деца

Преди да качите снимка на детето си с негови приятелчета се замислета дали родителите на тези деца са съгласни.

Вашият коментар