Българския обирджия на банки, когото Аржентина търси под дърво и камък

Българинът Пламен Стефанов, на 27 години, се изплъзва успешно на федералната полиция в Аржентина, която се опитва да го залови по силата на международна заповед за арест заради банкови обири у нас.

Това се разбира от регионалния в. „Тиемпо де Сан Хуан“, който публикува дописка със заглавие „Невероятният живот на българския обирджия на банки, когото търсят в Сан Хуан“. В дописката има и снимка на личната карта на нашенеца.

Източници от разследването заявили пред изданието, че Пламен е „известен крадец на банки в страната си, който избягал в Аржентина, укривайки се от полицията“. И сега е издирван от Интерпол, заради което федералният съдия Леополдо Раго Гайо е издал заповед за провеждане на специализирана операция в къща в Сан Хуан.

Домът не е случаен – той е на бивш високопоставен военнослужещ от аржентинската армия. Според изданието Пламен е „пуснал корени“ в Сан Хуан и дори завързал любовен роман с дъщерята на въпросния ексвоенен. Фамилията й била Чананмпа и наскоро тя родила от българина.

1487656917-357776-1

Историята става още по-объркана от факта, че нашенецът вече е задържан веднъж в затвора в Чимбас. „Беше тук в продължение на десет дни, но след това се наложи да го пуснат“, са казали пред изданието източници от разследването. Екип на вестника посетил къщата на улица „Скалабрини Ортис“, която предната нощ била обкръжена и щурмувана от полицията.

Журналистите обаче открили само тъщата на Пламен, която отказала да разкрие самоличността си и заявила само, че нито българинът, нито нейната дъщеря, т.е. приятелката на Пламен, живеят в тази къща. Сега федералните власти в Аржентина са мобилизирани да заловят нашенеца, който умело успява да се изплъзне и никой не знае в каква посока е избягал.

Вашият коментар