Бургаският съд задържа хулигана Ангел Радичев

Преди минути Бургаският окръжен съд под председателството на Захарин Захариев измени мярката за неотклонение на хулигана от АМ „Тракия” Ангел Радичев от „домашен арест” в „задържане под стража”. Опитният магистрат изобщо не трепна от богаташкия син и за разлика от карнобатските си колеги не се посвени да прати отново зад решетките Радичев, пише „Флагман“. Броени минути по-късно се оказа, че той е бил прав, тъй като джигитът демонстрира изключително агресивно поведение и опита да удари част от чакащите го пред съдебната зала журналисти. Той обвини представителите на медиите за повторното си задържана.

Ето мотивите на съдия Захарин Захариев за изменението на мярката на Ангел Радичев:

Окръжен съд – Бургас измени определението на Районен съд – Карнобат, от 04 август 2016 г. и взе спрямо обвиняемия Ангел Радичев мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на основание чл. 65, ал. 8 от НПК.
Според въззивната инстанция, първоинстанционният съд е анализирал всички необходими доказателства, въз основа на които е стигнал до извод за наличие на обосновано предположение за извършено престъпление по чл. 325, ал.2, предл. 3, вр. с ал. 1 от НК. Установено е безспорното авторство на деянието, което е извършил обвиняемия.

Бургаският окръжен съд отчита, че Карнобатският районен съд обосновано е приел, че в случая се налага ограничаване правото на придвижване на обвиняемия, но че в индивидуален план Районния съд на Карнобат е недооценил личностните данни на обвиняемия – регистрирани други хулигански прояви, незачитането на честта и достойнството на хората.

Окръжен съд – Бургас приема, че в случая се касае за особено фрапантно, дръзко хулиганско действие от страна на обвиняемия Радичев, което е започнало преди инцидента и освен ругатни и обиди, е прераснало в заплаха. Според въззивната инстанция всичко това е станало пред погледа на множество хора и грубо е скандализирало обществото.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Вашият коментар