Биячът на слепи Тодор Николов от Несебър остава на свобода

Тодор Николов, който се прочу заради агресивното нападение над слепи туристи в Несебър най-вероятно ще остане на свобода. В 17:30 часа съдът в Несебър ще се произнесе по искането на прокуратурата, но шансовете Тодор да се върне зад решетките са нищожни, пише „Флагман“.

Основната причина е становището на вещите лица Тома Чаушев и Петър Георгиев, които са го прегледали и са категорични, че данните от столичната болница „Света Екатерина”, удостоверяващи здравословното му състояние и болно сърце, отговаряли на истината.

21-годишният млад мъж, който изглежда в отлична спортна форма, имал високо кръвно – с горна граница 200, висок холестерол, глаукома, еднокринно заболяване и тежки сърдечни пороци, които трябва да лекува в домашна или болнична среда, твърдят независимите вещи лица.

„Арестът не е СПА център. Няма как да се осигурява храна и лечение. Не е безопасно за него!“, предупреди един от експертите, който бе категоричен, че младият мъж трябва да се лекува в добра среда.

В същото време Тодор даде безумно обяснение за инцидента. По думите му реагирал в момент на уплаха. Водачката на слепите туристи му чукнала по прозореца. Той се изплашил, а след това си изпуснал нервите. Тодор твърди, че търсил словенските туристи, за да им се извини, но не ги намерил. 21-годишният мъж ронеше крокодилски сълзи пред медиите с черни очила и черни дрехи.

В съдебна зала той заяви, че не се чувства добре и трябвало да се лекува. Наблюдаващият прокурор Радост Бошнакова с право попита: Позволява ли здравословното състояние на Тодор да кара кола? „Всеки болен е малко здрав и всеки здрав е малко болен“, философски й отговори вещото лице.

Вашият коментар